Забавно

Десятъкът

“Десятъкът е за физическия свят, но щом се дойде до Духовния и Божествения свят, там вече действа Любовта. В Духовния свят ще дадете половината, останалата половина е за вас. А в Божествения свят всичко ще дадете.” – Учителя Дънов

Десятъкът - това е семе, което посявате. Доброто, което правите, то е посятото на нивата. Ако направите добро, дори да го хвърлите във водата, то пак ще принесе полза. Нивите са хорските мозъци, в които садите семето. Като давате десятък, тогава законът работи - също както като сеете жито, и то отвръща с реколта десеторно по-голяма. Някой път по десет стръка израстват от едно зърно и всеки стрък дава по 45 зърна - всичко 450 зърна!

Давайте и ще ви се даде. Мойсей е казал “Една част за Господа и девет части за вас”. Бог иска да дадете 1/10 от всичко, включително и от времето си. Давайте съзнателно 1/10 от доходите си, а останалото нека да е капитал за обръщение. Целта не е в натрупването на много кръв, а тази кръв постоянно да циркулира и да бъде в обръщение. Когато работите, 6 дни работете, 1 ден посвещавайте на Бога - тогава и другите ще се благославят. Десет минути работете, а една минута размишлявайте за Господа. От десет часа единият посветете на Господа - за него не вземайте пари, работете безплатно. Когато се тревожите, имате право девет секунди да се тревожите, но като дойде десетата секунда, нямате право - за Господа е тя. Ако тъй постъпвате, животът ви се осмисля. Онова, което сте дали на Господа, ще принесе своята полза.

Ако някой просяк ви иска милостиня, но нямате какво да му дадете, пратете му съзнателно мисълта той да получи и минувачите ще пускат в шапката му. Ако кажете „Няма да му дам", и другите няма и да му дават.

Един търговец закъсал, не можел да посреща задълженията си, даже решил да се обяви в несъстоятелност. Обърнал се за съвет към един старец и той му казал да отделя за Бога една десета от това, което придобива. Като направил това, тръгнало му - даже един длъжник, който му дължал от 15 години 300 000 лева, спечелил голяма сума и му върнал парите. Взел голямо количество стока евтино на консигнация, а на другия ден цената на стоката се покачила и той спечелил. Така работите му се оправили. Тъй че работите на онзи, който отделя една десета за Бога, тръгват.

Когато човек е стиснат, той с това става причина и околните да бъдат стиснати към него и към другите. А ако някой дава користно, за да получи после повече? Един човек дал една сума като жертва и очаквал десет хиляди долара приход. Когато пътувал до един град, станала железопътна катастрофа, при която му се счупил кракът и от болки изгубил съзнание. Като се събудил, намерил до себе си десет хиляди долара, но кракът му - счупен. Този закон е действал, той получил сумата, но понеже вложил користна цел, получил я при такива обстоятелства.

Егоисти са станали хората, понеже са се свили и малко дават. Ако всичките хора даваха десятък, не щеше да има ни един беден или нещастен. Вие живеете за себе си и затова сте бедни! Човек, който служи на Бога, не е сирак. А онзи, който не служи на Бога, е сирак. Всички грешни хора са сираци.

За да се научите да живеете по-добре, в дома си ще имате една каса, в която ще пускате една десета от всичко, което придобивате. Тази каса ще бъде за Бога. Дори и да нямате много пари, всеки ден пускайте в една касичка по 1 лев и изговаряйте формулата: „Господи, сега като турям 1 лев в тази касичка, нека и всички хора по лицето на Земята да турят по 1 лев". Всяка година тази сума да се внася за Бога. Като пускате по един лев в касата за Бога, тогава и у мнозина идва този подтик да дават.

Стига да се изпълни Божественият закон, и всичко ще дойде на мястото си. Законът е: даром сте взели, даром давайте. Бог ви е дал, и вие давайте. Как ще даде всичко за Господа онзи, който не може да даде и една десета част? А когато се подготви, чак тогава идва по-дълбокото - всичко да бъде на разположение на Бога.

Трите етапа в живота на мъжа

В живота на мъжете има 3 етапа - само първият е задължителен:

1. Ерген

------------------------------------------------------------------

2. Женен

---------------------------------------------------------------------

3. Разведен

---------------------------------------------------------------------

Защо няма депресирани мъже?

Мъжете са щастливи. Какво да очакваш от такива прости същества?

Може да станеш президент. Шоколадът е просто една закуска. Специалист си в напиването. Телефонните разговори са максимум 30 секунди. Нямаш почти никакви задръжки в обществото. Можеш да се възмущаваш без ограничения и да изразяваш свободно всяко свое неодобрение или несъгласие. Работиш същото като жените, но заплатата ти е по-голяма. Можеш да си играеш с играчки през целия си живот.

Ако си решил да се жениш, значи искаш някой да се грижи за самия теб. Фамилията ти остава непроменена след брака. Не ти трябва сватбена рокля за $ 5000, а само смокинг под наем за $ 100. Получаваш специално внимание при най-малката проява на безразличие и егоизъм.

Можеш да носиш шорти, независимо как изглеждат краката ти. На плажа можеш да носиш бяла тениска (или изобщо да не носиш тениска). Бельото ти струва $ 8,95 за три броя. За петдневна почивка ти стига само един куфар. С пълно спокойствие можеш да гледаш смачканите си дрехи. Три чифта обувки са ти повече от достатъчни. Новите обувки никога не разраняват, не правят мазоли и мехури и не стягат краката ти като менгеме. Един портфейл с един цвят за всички сезони.

Гаражът е изцяло на твое разположение. Монтьорът ти казва винаги истината за колата. Никога не ти се налага да се чудиш как да наденеш една гайка на болт.

Бръчките само подчертават характера ти. Хората никога не те зяпат в гърдите докато им говориш. Никога не можеш да забременееш. Имаш еднакво настроение през цялото време.

Целият свят може да бъде твой писоар. Никога не ти се налага да караш до друга бензиностанция, защото тоалетната на тази е просто отвратителна.

Всичко по лицето ти винаги остава с първоначалния си цвят. Една и съща прическа трае с години, може би с десетилетия. Трябва да бръснеш само лицето и шията си, и то само ако решиш. Можеш да си правиш маникюра с джобно ножче. Нямаш притеснения да си пуснеш мустаци.

За Коледа можеш да напазаруваш подаръци за всичките 25 роднини на самият 24 декември само за 25 минути. Ако някой забрави да те покани на купон, той или тя може да си остане твой приятел.

Нищо чудно, че мъжете са щастливи.