За д-р Петър Найденов

Методите, които прилагам, включват класическа хомеопатия, хомеопатична детокс терапия (ХДТ), хомеопрофилактика (ХП), лечение с цветя на Бах, суперхрани и хранителни добавки, медицинска астрология и други холистични терапии.

Най-напред съставям хороскоп на пациента (а ако трябва и на важни хора, с които той е свързан), за да взема предвид индивидуалните му особености и нужди, както и енергийния баланс в семейството, в работата и пр. Това е за моя справка, при все че сигурно ще ви обърна внимание на важни неща. Ако искате да си поръчате хороскоп, вижте тук.

Обикновено назначавам подходящи хомеопатични лекарства и/или схема за хомеодетокс терапия. В зависимост от конкретния период и от индивидуалните особености на всеки случай, отразени в хороскопа, препоръчвам суперхрани, тахионизирани продукти, хранителни добавки, витамини, цветя на Бах, диета, процедури и т.н. След астрологичен анализ на житейската ситуация препоръчвам и мерки за подобрение на семейния психоклимат и другите взаимоотношения. По желание на клиентите съставям индивидуална схема за хомеопрофилактика.

Важен проблем при лечението (особено при децата) е да се разпознаят и отстранят т.нар. миазми. Миазмите са нещо като наслоявания, които се дължат на болести в рода или минали заболявания на самия пациент (гонорея, сифилис, туберкулоза, краста и др.), както и на имунизации или продължително приемане на вредни лекарства, наркотици и пр. Повечето хора (в това число и децата) имат по няколко миазми, които водят до влошаване на здравето и склонност към по-често боледуване, особено в ранна детска възраст. Миазмите се лекуват с хомеопатия, а суперхраните и някои хранителни добавки подпомагат изкореняването им.

Обикновено около месец-два след първата консултация (а може и по-скоро, ако се налага) се назначава следващо интервю за проследяване, което трае средно половин-един час. На него се оценява действието на предписания хомеопатичен препарат, прави се следващо предписание, препоръчват се допълнителни мерки според случая и пр. При нужда може да се назначат лабораторни анализи и консултации с други специалисти.

Доста често при мен водят деца, които са били лекувани (по-точно потискани) с антибиотици, ваксини и други алопатични лекарства, и здравето им вече се е влошило до такава степен, че родителите са вдигнали ръце. Ако и при вас случаят е такъв, не очаквайте бързо оздравяване - организмът ще се възстанови толкова бързо, колкото може. През първия месец и вие, и аз ще се притесняваме, защото аз опознавам случая, а вие не винаги знаете как да реагирате. Обикновено след това няма кой знае какви проблеми.

Суплементацията с омега-3, 6, 7 и 9, и употребата на суперхрани от микроводорасли, коластра и др. са неразделна част от лечението, защото при съвременния начин на живот и хранене не може да се разчита на "свободна диета" - ако се хранехте добре, едва ли щяхте да сте толкова болни, че да търсите помощ от мен.

Според Учителя Петър Дънов, за да вървят нещата, между болния и лекаря трябва да има хармония, така че не може да те лекува някой, който не те обича. Макар че правя каквото мога по въпроса, с някои пациенти просто не се получава съвместимост. Не се сърдете, ако ви препоръчам друг специалист - още повече, че познавам много от добрите хомеопати у нас, правил съм им хороскопи и мога да преценя с кого сте най-съвместими.

И последно - не мога да гарантирам, че ще ви излекувам. Понякога това просто не е възможно - може би живеете с човек, който постоянно ви действа разбалансиращо, или сте в много труден период от живота си, или не искате да направите каквото трябва за да подобрите здравето си (например, пушите много). Случва се и да не уцеля правилното хомеопатично лекарство или да не разбера пациента. Но поне няма да ви навредя и ако видя, че нещата не вървят, ще ви предупредя навреме.

Препоръчвам ви да се подготвите за прегледа като прочетете статиите в раздел „Хомеопатия”. Може да се наложи да попълните и да ми изпратите въпросник – обикновено след първата консултация (това може да ускори и улесни вашето по-нататъшно лечение).

Също така препоръчвам на всички родители моята книга "Здраве без лекарства", от която ще разберат много полезни неща.

Издателство "Анхира"
тел. 02 8629249, 0888431085
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 43, вх. Б, ет. 1, ап. 18
Понеделник-петък 9-17 ч.

Холистичен център "Анхира"
тел. 0888 540442
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 11, вх. A, ет. 1, ап. 1

Този сайт е собственост на
Анхира ЕООД, BG130120871
МОЛ: Петър Георгиев Найденов