Тъканни соли на д-р Шюслер

№1. Калциев флуорид – Calcarea fluorica
Увеличава еластичността на лигаментите и сухожилията. Предотвратява втвърдяването на ставите. Полезна е при свръхразрастване на тъкани с втвърдяване и загуба на еластичност, например варикозни вени, хемороиди, екзостози, втвърдявания и калцификации на мястото на цикатрикси. Предотвратява загубата на еластичност на кръвоносните съдове. Подобрява еластичността на родовите пътища и перинеума. Полезна е за всички тъкани - мускули, кожа, вени, артерии, кости, стави и съединителни тъкани. Недостигът води до слабост на мускулите и болка, която се облекчава от топлина и масаж.

№2. Калциев фосфат - Calcarea phosphorica
Участва в изграждането на костите, зъбите, тъканите, органите, кръвта. Важна е за кръвообръщението и кръвосъсирването, за храносмилането и усвояването, за възстановяването след болест. Стимулира растежа и развитието. Използва се като тоник при рахит и остеопороза; при бързо растящи деца, които изглеждат слаби и лесно хващат настинки; при анемия, причинена от лошо хранене; при забавено поникване на зъбите и по-късно прохождане; за възстановяване на костите, хрущялите и меките тъкани след травми, контузии и фрактури.

№3. Железен фосфат - Ferrum phosphoricum
Подобрява способността на кръвта да пренася кислород. Ускорява заздравяването, възстановява силите, подобрява концентрацията и работоспособността. При анемия с лесна уморяемост, в първоначалния стадий при всякакви температурни и възпалителни състояния, когато има зачервяване, горещина, болка и оток; при слаби, притеснителни хора с тънка деликатна кожа, които лесно се изчервяват; за първа помощ при травми; при склонност към кръвотечение от носа; при хранителни алергии.

№4. Калиев хлорид - Kali muriaticum
При бели или сивкави, гъсти, точещи се жилави секрети (например от носа); при лоши ефекти от продължителна употреба на лекарства във високи дози. Във втори стадий на възпалението с отоци и изливи. Предотвратява образуването на тромби, адхезии и белези. При проблеми с черния дроб, проявяващи се с обложен език, светли изпражнения, акне, възпаления; при лошо храносмилане с подуване на корема след хранене. За отпуснати, бавни, тромави хора в лоша физическа форма и с наднормено тегло. 

№5. Калиев фосфат - Kali phosphoricum
Тоник за мозъка и нервната система. Подсилва паметта, подпомага ученето. При слабост, отпуснатост, изтръпвания, парализи; при нервнопсихична преумора след прекалено много учене или след разочарования, лоши новини и др. При секреция с разязвяване. При херпес зостер, невралгия, неврити, главоболия и други нервни болести.

№6. Калиев сулфат - Kali sulphuricum
Подобрява доставката на кислород в клетките. При всякакви видове чревни смущения. Жълти секрети от кожата и лигавиците, суха кожа, зиморничавост и блуждаещи болки. За хора, които са раздразнителни, жадни, гладни и запечени. Проблеми на дихателната система, съпроводени с гъсти, жилави, слузести, точещи се секрети; предотвратява сгъстяването на секретите и обструкцията на бронхите. Има кератолитично действие, много полезно при екзема, псориазис, себороичен дерматит и всякакви проблеми с кожата, когато има задебеляване и лющене на жълтеникави люспи. Възпаления със стеснения на яйчниковите тръби, уретрата и пр.

№7. Магнезиев фосфат - Magnesium phosphoricum
Важен е за предаването на нервните импулси, за нормалната мускулна възбудимост, за контрактилитета на сърдечния мускул, за белтъчния синтез и производството на енергия в клетките. При нервна раздразнителност с бързо изтощение, невралгия, ишиас, крампи, схващания и спазми с болки като от електрически ток, които се появяват и изчезват внезапно.

№8. Натриев хлорид - Natrum muriaticum
За хора, които са тъжни и депресирани поради разочарование или скръб, които са потънали в неприятности от миналото, предпочитат самотата и мразят да ги утешават. Балансира телесните течности при калиево-натриев дисбаланс. При задържане на течности. При дехидратация, суха кожа, сух нос, сухо гърло, сух ушен канал, запек с изпражнения като овчи; махмурлук; при прекалено желание за сол; при лошо храносмилане в резултат на недостатъчно стомашен сок; при често главоболие, влошаващо се сутрин около 10-11 ч; при белезникави, солени секрети като суров белтък.

№9. Натриев фосфат - Natrum phosphoricum
Подобрява алкално-киселинното равновесие. При високо ниво на киселинност, проявяващо се с болки, подуване, оток и сковаване на ставите. Подагра, лошо храносмилане с киселини, ревматизъм, лумбаго, фиброзит, глисти, гъбични инфекции и пр. Къркорене на червата с подуване на корема, кисела диария и газове с мирис на развалени яйца. При алергия на кожата и дихателната система; при безплодие у жени с повишена киселинност на влагалищните секреции и бяло течение. Полезен е и при рак, тъй като тогава винаги има повишаване на киселинността.

№10. Натриев сулфат - Natrum sulphuricum
За всякакви болести на черния дроб. За детоксикация на кръвта, тъканите и черния дроб. Зри изхвърляне на излишните течности от организма. Грип, малария и всякакви състояния, свързани със задържане на течности, бронхиална астма и емфизем.

№11. Силициев окис – Silica
За по-здрави коса, кожа и нокти. При силно изпотяване на краката и под мишниците с лош мирис. При чупливи нокти, циреи, абсцеси и всякакви нагноявания. При възпаления на средното ухо. За пречистване и елиминиране на токсини.

№12. Калциев сулфат - Calcarea sulphurica
Пречиства кръвта. За хора, които не се хранят с подходяща храна или по друга причина са натрупали токсини и имат склонност към нагнояване по кожата като акне, циреи, рани които не могат да зараснат и нагнояват; при гнойни ангини, катари и всякакви нагноителни процеси, където вече има оформен канал, спомага за изтичане на гнойта. Подсилва имунната система в случаи на продължителни възпаления с повишена температура.

Контакти

Издателство "Анхира"
тел. (02) 9628277, (02) 8629249
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 43, вх. Б, ет. 1, ап. 18

Холистичен център "Анхира"
тел. 0884 117463
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 11, вх. A, ет. 1, ап. 1

Този сайт е собственост на
Анхира ЕООД,
ЕИК: BG130120871
МОЛ: Петър Георгиев Найденов

Доставка

Стандартната цена за доставка на книги е 4 лв.
Срокът за доставка за България е до 3
(обикновено 1-2) работни дни.

При покупки над 50 лв.
доставката е безплатна.

Поръчки, направени през неработни дни
и след 15:00 в работни дни се обработват
на следващия работен ден.