Платени консултации с д-р Петър Найденов

Предварително записване на тел. 0884 117463
Адрес: София, Дианабад бл.11 вх.А ап.1 (карта)

Здравейте и добре дошли!

Завършил съм медицина през далечната 1985 г. Първите осем години от практиката си работех като детски лекар. Владея свободно български, руски, английски и немски език и съм изучавал в детайли няколко научни дисциплини. Затова понякога помагам и там, където други не са в състояние да се ориентират. Старая се преди всичко да не вредя и се надявам, че ще ви бъда интересен и полезен.
Занимавам се отдавна с холистична медицина и астрология.  Бях в основата на въвеждането на класическата хомеопатия у нас - наричат ме "Бащата на българската хомеопатия". От 2014 г се занимавам с практикуване и популяризиране на уникалния лечебен метод на Тон Янсен хомеопатична детокс терапия (ХДТ). В курсовете по ХДТ, организирани от мен, досега са обучени около 30 български хомеопати.

С предимство консултирам деца и там съм най-добър. Обикновено държа поне първите 2-3 пъти да видя децата, за да ги усетя що за птици са. Затова не обичам да правя консултации на деца по скайп, освен ако не познавам вече случая. Самият аз имам четири деца и затова със сигурност мога да разбера какво изпитва един родител, когато става дума за децата му. Е, аз съм само баща, не съм майка, но пък цял живот работя с майки, така че споко! При мен е ок да се плаче, вземете си носни кърпички...

Мили хора, в момента сме се потопили в творчество на няколко изключително полезни книги, които ще бъдат от полза на вас и още много хора. Затова, до средата на месец Май, д-р Найденов не приема нови пациенти.

Тъй като времето ни е най-ценния ресурс, ако все пак някой има извънредна и неотложна нужда от консултация, тя ще бъде на цена от 150лв. за възрастен или дете.

Консултациите по Skype са особено удобни за хора, които не живеят в София, защото пестят време, пари и разкарване. Трябва ви само достъп до интернет, микрофон, уеб камера (ако искате да ви виждам) и достъп до Skype (или Facebook Messenger). Ето какво трябва да направите:

  1. Запазете си час и ме добавете в своя списък с контакти - Skype име peternay
  2. Заплатете предварително консултацията.
  3. В уречения ден и час ме потърсете по Skype, а при нужда и на телефон +359 888 540442.

Плащането на Skype консултациите става през Paypal - моля посетете този линк, за да заплатите.

Допълнителна информация за д-р Петър Найденов

Методите, които прилагам, включват класическа хомеопатия, хомеодетокс терапия, нутриционистика, медицинска астрология и други холистични терапии.

Най-напред съставям хороскоп на пациента (а ако трябва и на членовете на семейството му) за да взема предвид индивидуалните му особености и нужди, както и енергийния баланс в семейството, в работата и пр. Това е за моя справка, ако искате да си поръчате хороскоп, вижте тук.

След подробно разглеждане на пациента обикновено назначавам подходящи хомеопатични лекарства и/или схема за хомео детокс терапия. В зависимост от конкретния период и от индивидуалните особености на всеки случай, отразени в хороскопа, препоръчвам суперхрани, тахионизирани продукти, биоактивни добавки, витамини, есенции на д-р Бах, диета, процедури и т.н. След астрологичен анализ на житейската ситуация препоръчвам и мерки за подобрение на семейния психоклимат и другите взаимоотношения.

Важен проблем при лечението (особено при децата) е да се разпознаят и отстранят т.нар. миазми. Миазмите са нещо като наслоявания на енерго-информационно ниво, които се дължат на болести в рода или минали заболявания на самия пациент (гонорея, сифилис, туберкулоза, краста и др.), а и на последствия от имунизации. Повечето хора имат по няколко миазма, които водят до влошаване на здравето и боледуване още в ранна детска възраст. Миазмите се лекуват с хомеопатия, а суперхраните подпомагат изкореняването им.

Обикновено около месец след първата консултация (а може и по-скоро, ако се налага) се назначава следващо интервю за проследяване, което трае средно половин-един час. На него се оценява действието на предписания хомеопатичен препарат, прави се следващо предписание, препоръчват се допълнителни мерки според случая и пр. При нужда може да се назначат лабораторни анализи и консултации с други специалисти.

Доста често при мен водят деца, които са били лекувани (по-точно потискани) с ваксини, антибиотици и други алопатични лекарства и здравето им вече се е влошило до такава степен, че родителите са вдигнали ръце. Ако и при вас случаят е такъв, не очаквайте бързо оздравяване - организмът ще се възстанови толкова бързо, колкото може. Бих казал, че през първия месец и вие, и аз ще се притесняваме, защото аз опознавам случая, а вие не винаги знаете как да реагирате. Обикновено след това няма кой знае какви проблеми.

Суплементацията с омега-3, 6, 7 и 9, и употребата на суперхрани от микроводорасли, коластра и др. са неразделна част от лечението, защото при съвременния начин на живот и хранене не може да се разчита на "свободна диета" - ако се хранехте добре, едва ли щяхте да сте толкова болни, че да търсите помощ от мен.

Според Учителя Петър Дънов, за да вървят нещата, между болния и лекаря трябва да има хармония, така че не може да те лекува някой, който не те обича. Макар че правя каквото мога по въпроса, с някои пациенти просто не се получава съвместимост. Не се сърдете, ако ви препоръчам друг специалист - още повече, че познавам много от добрите хомеопати у нас, правил съм им хороскоп и мога да преценя с кого сте най-съвместими.

И последно - не мога да гарантирам, че ще ви излекувам. Понякога това просто не е възможно - може би живеете с човек, който постоянно ви действа разбалансиращо, или сте в много труден период от живота си, или не искате да направите каквото трябва за да подобрите здравето си (например, пушите много). Случва се и да не уцеля правилното хомеопатично лекарство или да не разбера пациента. Но поне няма да ви навредя и ако видя, че нещата не вървят, ще ви предупредя навреме.

Препоръчвам ви да се подготвите за прегледа като прочетете статиите в раздел „Хомеопатия” и попълните и ми изпратите специалния въпросник – това може да ускори и улесни вашето лечение.

Бъдете здрави! – д-р Петър Найденов