За майките с любов

”Синът на Ани е вече пълнолетен и се случва да излиза с приятели до късно през нощта. Ани постоянно се тревожи да не му се случи нещо лошо, звъни му често, стои до прозореца и го чака да се прибере. Тя се притеснява по същия начин за мъжа си и за родителите си. Червен кестен ще облекчи нейните притеснения.

Алекс е на 5 години и никак не обича да споделя играчките си с други деца. Ако някое дете му вземе нещо, той изпада в истерия, започва да крещи неистово, да се тръшка и да си го иска обратно. Щом Алекс закрещи, майка му пък започва да крещи на него, след което съжалява. И двамата се нуждаят от лек от Джанка, който ще им помогне да се владеят по-добре и да не избухват толкова лесно в крясъци.“

от книгата „В хармония с душата“ на д-р Петър Найденов и Вяра Еленкова

Да стане майка без съмнение е сред най-големите радости в живота на една жена. Но покрай едно такова събитие възникват безброй емоции, от най-хубави до не толкова приятни. Появата на едно дете е коренна промяна не само за майката, но и за бащата, за братя или сестри, ако има такива, и като цяло за семейния психоклимат.

Още от първия ден на бременността у жената настъпват промени на всички нива – умствено, психо-емоционално и физическо – към които тя трябва да се приспособи. Това понякога е трудно за постигане, особено ако, както често се случва, бременността е изненада за жената. Това може да ѝ причини много голям стрес, който след себе си носи различни последствия. Възможен е и обратния вариант, в който забременяването е проблем. Това също е много стресиращо, което от своя може да е причина за задълбочаване на проблема.

Сценариите могат да бъдат най-различни – боледуване на детето, недоспиване и изнервяне, периоди в растежа, злополуки, неоправдани очаквания и какво ли още не, и всички те носят със себе си отрицателни емоции, а всички знаем, че жените се управляват от емоциите си. Основното, което наблюдаваме в практиката ни е, че майките допускат да попаднат в капана на безкрайните страхове за детето си, особено, ако то е първо, дълго чакано или пък ако това е характерна особеност на въпросната майка. Това е нещо, което не бива да се допуска, защото въздейства пряко и на самото дете, но понякога се случва неусетно и майките не знаят как да излязат от това състояние. За съжаление, съвременният ни свят, в който страхът е разменна монета, не им помага да успеят.

Друго основно състояние при майките е „на ръба на лудостта“, когато недоспиването е до крайност, нервите са пред скъсване, а помощта я няма никаква. Това е момента, в който жената трябва да смени гледната си точка като промени начина, по който мисли и възприема живота си.
Мислите, които подхранваме, причиняват у нас емоции, които на свой ред се проявяват през нашето физическо тяло в различни форми и така ние създаваме нашата реалност: притеснени сме – свива ни се стомаха, страх ни е – треперим, голям шок и стрес – вцепеняване или дори припадък, депресия – безжизненост, нетърпеливост – тикове и т.н.

Добрата новина е, че има изход и той се нарича Цветя на Бах!

Мили жени, не сте сами! Всички знаем, че жените са способни на всичко и на всяка цена, в името на доброто за своето дете, но основното, което то усеща от майка си е нейното емоционално състояние – страх, нетърпеливост, тъга или спокойствие. Не е случайна поговорката, че „Когато жената е доволна, всички около нея са добре!“. И тук тя важи с пълна сила, но под формата „когато майката е спокойна и детето е добре“! Има и още поговорки като „За да можеш да помагаш на другите, трябва ти да си добре“ или помогни първо на себе си, както ни съветват и в самолета, ако се наложи да слагаме кислородна маска, да я сложим първо на себе си (за да можем след това да помогнем и на друг). Същото е и тук. Първо майките трябва да излекуват себе си, за да могат да отглеждат здрави деца.

Цветята на Бах са природни лекове, които въздействат на ума и емоциите като възстановяват равновесието им. Д-р Бах е съставил система от 38 лека, подредени в 7 групи: за страх, за самота, за несигурност, за свръхчувствителност към влияния и идеи, за свръхзагриженост за благополучието на другите, за безнадеждност и отчаяние, за недостатъчен интерес към настоящето. Всеки лек има своята емоционална картина, която повече или по-малко съвпада с нашето състояние в момента. Най-често ни трябват едновременно няколко лека, за да балансираме ума и емоциите си. В много случаи след като излекуваме някои свои проблеми с помощта на първата комбинация от лекове, която сме приемали, може да се окаже, че имаме нужда от още лекове, защото състоянието ни се е променило или са възникнали други проблеми. А в живота на една майка постоянно възникват какви ли не неща!

Още за света на лековете от цветя на Бах, можете да прочетете в книгата ни „В хармония с душата“.

Ние (Вяра Еленкова и д-р Петър Найденов) сме двама от общо десетимата лицензирани практикуващи метода в България. Завършили сме пълен курс на обучение към Баховия център в Англия и сме получили съответните дипломи.

Това, което можем да направим за вас, е да ви помогнем да изясните какви са вашите емоционални притеснения и тревоги в момента, да ви направим индивидуална комбинация от лекове, която да ви помогне да ги преодолеете, и да ви подкрепяме по пътя на себепознанието и излекуването на ума и емоциите ви дотогава, докато се научите да се справяте самостоятелно. Повлиявайки благотворно на ума и емоциите си, ще промените и реалността, в която живеете. Не живейте в капана на своите травми и свързания с тях негативизъм. Абсолютната свобода от тях е рождено право на всеки човек!

По пътя на себепознанието и лекуването, освен с цветята на Бах, можем да ви помогнем и чрез астрологията като разгледаме вашия хороскоп, където са посочени много ваши строго индивидуални характеристики. Те са в основата на вашето здраве и да ги познавате би било много полезно за вас.

За вашето по-добро физическо здраве и това на децата ви, можем да ви направим програма от суперхрани и хранителни добавки, съобразена с вашето индивидуално състояние, след като го изследваме с помощта на БиоСкенер, както и да ви лекуваме с хомеопатия (на високо професионално ниво, многогодишен опит от 1994 г).

Повече за нас и услугите ни вижте на https://anhira.com

Заповядайте при нас!

Контакти

Издателство "Анхира"
тел. (02) 9628277, (02) 8629249
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 43, вх. Б, ет. 1, ап. 18

Холистичен център "Анхира"
тел. 0884 117463
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 11, вх. A, ет. 1, ап. 1

Този сайт е собственост на
Анхира ЕООД,
ЕИК: BG130120871
МОЛ: Петър Георгиев Найденов