Курс Цветя на Бах - ниво 1

Цветята на Бах – Ниво 1 (курс за начинаещи)

Дата: 25 и 26 септември (събота и неделя)
Място: гр. Сливен
Цена: 120 лв.

Преподаватели: д-р Петър Найденов и Вяра Еленкова. И двамата са завършили успешно най-високата степен на обучение към Центъра на д-р Едуард Бах в Англия и са BFRP (Bach Flower Registered Practitioners) - специалисти, регистрирани да практикуват цветята на Бах след полагане на съответните изпити.

Записването за участие става предварително като се обадите на тел. 0894423230 - Божидара Николова и заплатите 50% капаро (60 лв.). Останалата част можете да доплатите на място в деня на курса.

 

Друг начин е да заплатите цялата такса от 120 лв. чрез ePay.bg. Като кликнете бутона Плащане, можете да изберете как да платите - онлайн с карта, в най-удобния за вас офис на EasyPay или с банков превод.

Описание Сума
Курс Цветя на Бах - ниво 1 120 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

За допълнителна информация и записване:

Божидара Николова - 0894423230

Вяра Еленкова – 0884 117 463

За лекторите

Вяра Еленкова е дипломиран кинезитерапевт, директор 2* в АкваСорс и BFRP. Изключително сензитивната й природа и задълбочените й познания по астрология й помагат да усеща вибрациите и емоциите на хората. Цветята на Бах са естественото продължение на това, защото й дават възможност да помага на всеки да се хармонизира и балансира емоционално.

Д-р Петър Найденов е енциклопедична личност: астролог, екзекутивен директор 1* в АкваСорс и лидер на Европейска мрежа за здраве Анхира, холистичен лекар, хомеопат, специалист по ХДТ, книгоиздател, автор на книги и статии, преподавател, полиглот и BFRP. Познава цветята на Бах от 1990 г. В практиката си съчетава различни методи така, че да е максимално полезен.

Защо да се включите в този курс

Защото се провежда по оригинални материали и е идентичен с този, който се предлага от Баховия център и Международната фондация към него. Това е първото ниво на обучение и след завършването му получавате сертификат. Получилите този сертификат курсисти могат да участват в следващите нива на обучение, които общо са три. 

Д-р Найденов и Вяра Еленкова ще продължат обучението си в специалния курс за преподаватели към Баховия център с цел да предлагат достъпно сертифицирано обучение на български език за удобство на желаещите да овладеят метода. Разбира се, това изисква още време, но когато стане, на обучаващите се към тези преподаватели ще бъдат предложени специални облекчени условия за сертифициране, при това на български език.

Алтернативата е да се обучавате сами (както много други световно неизвестни лечители) или да заплатите няколко хиляди британски паунда за да завършите същите курсове в Англия - естествено, ако владеете добре английски език. На нас ни отне около две години - т.е. и това изисква време, но е по-трудно, по-скъпо и не толкова удобно, защото е свързано с пътуване, организация и т.н.

Накратко: това е най-достъпният и надежден начин да станете BFRP, но не веднага. Засега в България няма сертифицирани преподаватели за всички нива на обучение към Международната Бахова фондация и се надяваме да сме едни от първите такива. Когато - тогава. Ще направим всичко необходимо за целта, но това е процес, който изисква време.

Системата на Бах накратко

Все повече хора осъзнават връзката между емоциите и физическите симптоми и необходимостта да се лекуват както едните, така и другите, за да се постигне истинско трайно и ефективно излекуване.

Ако личността не е в съзвучие с душата, в енергийно отношение се получава дисхармония и хаос, които отначало се проявяват като отрицателни емоционални състояния, а по-късно като всякакви заболявания според индивидуалната предразположеност на конкретния човек.

В началото на двайсети век английският лекар д-р Едуард Бах създава метод за лечение на емоциите с помощта на извлеци от цветя. Целта му е този метод да е достъпен за всички хора и да достигне до всеки дом и семейство.В наши дни милиони хора по света ползват лековете.

Системата от 38 лека от цветя на Бах покрива всяко едно емоционално състояние, известно на хората.

Какво ще научите:

  • кой е д-р Бах и каква е системата му за лечение с цветя
  • как се произвеждат лековете
  • как се групират лековете от цветя според видовете емоции
  • кратко и подробно описание на всеки лек
  • как да разберете кои цветя са най-подходящи за вас и вашите близки в момента
  • как да изготвите индивидуални комбинации за себе си, членовете на семейството ви и домашните ви любимци
  • как да се справяте с преходни настроения и емоционални кризи с помощта на лекове от цветя на Бах
  • как да се снабдите с лекове от цветя на Бах

Програма на курса

Събота, начало 10:00 ч.

10:00 – 11:15 – Какво представлява метода? Кой е д-р Бах? Философия на лечението на д-р Бах. Основни принципи в приема на цветята. Какво представляват лековете от цветя на Бах, как се приготвят, как са групирани и как действат.
11:30 – 13:00 – Група „Самота“, „Прекалена грижа за доброто на другите“ и „Свръхчувствителност към влияния“

13:00 – 14:00ч. – обедна почивка

14:00 – 15:15 – Група „Страхове“ и „Недостатъчен интерес към настоящето“
15:30 – 17:00 - Група „Несигурност“ и „Униние и отчаяние“

Неделя, начало 9:00 ч

9:00 – 10:30 – Изготвяне на индивидуална комбинация от цветя според моментните нужди на човека. Мнение на Баховия център за предлаганите установени комбинации. Начини на прием на лековете.
11:00 – 12:30 – Възможности на лековете от цветя на Бах за укрепване на емоционалното и физическо здраве, за личностно и духовно развитие, за подобряване на творческите способности, за постигане на успех във всякакви начинания и др. Връзка и съчетаване с други холистични методи като алготерапия и хомеопатия. Астрология и цветя на Бах.

12:30 – 13:30 – обедна почивка

13:30 – 16:30 - Практически упражнения. Възможности за по-нататъшно сътрудничество. Как да поръчаме индивидуална комбинация, отделни лекове или пълен комплект лекове от цветя на Бах.

По-нататъшни стъпки след този курс

Можете да участвате в следващите две нива на обучение. Можете да кандидатствате при облекчени условия за получаване на титлата BFRP, след като официално получим правото да подготвяме сертифицирани специалисти. Можете да получите достъп до затворената Фейсбук група, в която си общуваме и се учим. Само завършилите това първо ниво могат да продължат обучението си при нас с отстъпка от цената при следващите нива.

Контакти

Издателство "Анхира"
тел. (02) 9628277, (02) 8629249
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 43, вх. Б, ет. 1, ап. 18

Холистичен център "Анхира"
тел. 0884 117463
гр. София, жк. Дианабад,
бл. 11, вх. A, ет. 1, ап. 1

Този сайт е собственост на
Анхира ЕООД,
ЕИК: BG130120871
МОЛ: Петър Георгиев Найденов

Доставка

Стандартната цена за доставка на книги е 4 лв.
Срокът за доставка за България е до 3
(обикновено 1-2) работни дни.

При покупки над 50 лв.
доставката е безплатна.

Поръчки, направени през неработни дни
и след 15:00 в работни дни се обработват
на следващия работен ден.